امام زمان (عج) منتقم خون سيد الشهدا (ع)،

ساخت وبلاگ
 
1316 |

,

 
كد خبر: ۱۰۲۷۳۷
 
 
 

امام زمان (عج) منتقم خون سيد الشهدا (ع)

 

قيام امام حسين(ع) و حضرت مهدي(عج) دو بحث مرتبط و گره خورده با يكديگر است كه در اين باب مطالب بسياري موجود است
 
خون سيد الشهدا،امام زمان
قيام امام حسين(ع) و حضرت مهدي(عج) دو بحث مرتبط و گره خورده با يكديگر است كه در اين باب مطالب بسياري موجود است، در اين ميان يكي از اصلي ترين مطالب كه متصل كننده اين دو عزيز به يكديگر است، مسئله انتقام گرفتن از قاتلان و ظالمان در حق امام حسين(ع) توسط حضرت مهدي(عج) و خونخواهي و طلب خون سيد الشهدا و قاتلان آن عزيز است.
در قرآن آمده است: "و من قتل مظلوماً فقد جعلنا لوليه سلطاناً فلا يسرف في القتل انه كان منصورا" و آن كس كه مظلوم كشته شده، ما به ولي او حكومت داديم كه در كشتن اسراف و زياده روي نكند، كه او از جانب ما منصور و مورد حمايت است.
در ينابيع الموده در تفسير اين آيه مباركه آمده است كه اين آيه در باره امام حسين(ع) و حضرت مهدي(عج) نازل شده است. از امام محمدباقر(ع) روايت است كه آن حضرت فرمود: حسين(ع) مظلوم كشته شد و ما اولياء و وارث خون او هستيم و قائم ما خون خواهي حسين(ع) خواهد كرد. پس هركس كه به كشتن آن حضرت راضي بوده است، به قتل مي رساند تا آنجا كه خواهند گفت: او در كشتار اسراف مي كند.


و نقل شده است كه آن حضرت فرمود: منظور از "و من قتل مظلوماً" حسين بن علي(ع) است كه مظلوم كشته شد .... و سپس فرمود: و اما منظور از اسراف در كشتار، اين است كه اشخاص ديگري غير از قاتل اصلي او كشته شود و اما مقصود از "انه كان منصورا" اين است كه حضرت قائم، كه ولي حقيقي حسين(ع) و مردي از دودمان رسول خدا(ص) است، از دنيا نمي رود تا اينكه به پيروزي كامل برسد.


مردي از تفسير آن آيه شريفه(سوره اسراء آيه 33) از امام صادق(ع) سئوال كرد. حضرت فرمود: "منصور، قائم آل محمد است كه ولي خون حسين(ع) است و چون ظهور نمايد، اقدام به خون خواهي حسين كند و دشمنان را بكشد و اگر همه اهل زمين را به قتل برساند، اسراف نكرده است و معناي "فلايسرف في القتل" اين است كه او هرگز به كاري كه اسراف محسوب شود، دست نمي آلايد. سپس فرمود: به خدا سوگند كه حضرت قائم، بازماندگان و ذراري كشندگان حضرت حسين(ع) را به واسطه كردار پدران و اجدادشان خواهد كشت.


در كتاب "عيون الاخبار" از عبدالسلام بن صالح هروي روايت كرده است كه گفت: به امام رضا(ع) عرض كردم كه نظرتان درباره اين حديث كه از امام صادق(ع) روايت شده است، چه مي باشد؟ حضرت فرمود: "درست است" گفتم: پس معناي اين آيه كه مي فرمايد "و لا تزر وازره اخري" ( هيچ كس بار گناه ديگري را به دوش نخواهد كشيد) چه مي شود؟ فرمود "خداوند در تمام گفتارهايش راست و درست فرموده است، لكن فرزندان قاتلان حسين(ع) كساني هستند كه از كردار پدرانشان راضي هستند و به آن افتخار مي كنند و هر كس كه از كاري راضي باشد، مثل آن است كه آن را انجام داده است و اگر كسي در شرق عالم كشته شود و ديگري در غرب عالم، به اين قتل راضي و خشنود باشد، نزد خداي تعالي با قاتل شريك خواهد بود. از اين رو حضرت قائم(عج) آنها را به قتل مي رساند.

يالثارات الحسين شعار ياران مهدي(عج)
يالثارات الحسين شعار ياران مهدي(عج) نداي خونخواهي امام حسين(ع) است. اين جمله، شعار ياوران حسين(ع) و شعار فرشتگاني است كه كنار قبر او تا ظهور امام زمان(عج) مي مانند. نيز شعار حضرت مهدي است؛ هنگامي قيام براي انتقام خون شهداي كربلا. در قيام مختار هم اين شعار مطرح بود .

زيارت ناحيه مقدسه، خونگريه و سوگنامه نامه حضرت مهدي(عج) در مصائب امام حسين(ع)
زيارت ناحيه مقدسه خونگريه و سوگنامه حضرت مهدي(عج) و مرثيه بلند آن بزرگوار بر مصائب و رنج هاي جدش اباعبدالله الحسين(ع) در عاشورا است. اين زيارت ترسيم و توصيف لحظه هاي شهادت امام حسين(ع)، غربت و مظلوميت اهل بيت(ع)، معتبرترين، مستندترين و بلندترين روضه اي است كه از زبان معصوم منتقم و خونخواه سيدالشهداء به ما رسيده است.
اين مرثيه از زبان كسي است كه صحنه ها و لحظه هاي عاشورا، هر روز مقابل نگاه اوست و او از پس پرده هاي اشك، حنجره اي عطش زده در آزمندي خنجر قساوت و خيمه هائي در آستانه آتش و شيون را نظاره مي كند. زيارت ناحيه مقدسه، گزارش عاشورا است گزارشي كه در آن دقائق و صحنه هاي جزئي نيز توصيف شده است.

زيارت عاشورا و ياد حضرت مهدي(عج)
زيارت عاشورا كه ازسوي امام محمدباقر(ع) به شيعيان و شيفتگان تعليم داده شده، مضامين والايي دارد و در دو قسمت از آن، از خونخواهي حسين(ع) در ركاب حضرت مهدي(عج) خبر مي دهد "ان يرزقني طلب ثارك مع امام منصور من اهل بيت محمد(ص)" و "ان يرزقني طلب ثاري امام هدي ظاهر ناطق بالحق منكم" مقصود از امام منصور، حضرت ولي عصر(عج) است.
علت نامگذاري حضرت به منصور اين است كه ايشان در طلب خون جدشان ياري مي شود. امام باقر(ع) در شرح آيه شريفه، "و من قُتل مظلوما" فرمودند: "مهدي(عج) منصور ناميده شد، همان طور كه احمد به محمد(ص) و عيسي به مسيح(ع) نام گذاري شده است.
مرحوم محدث نوري حكايت سيد رشتي را چنين نقل مي كند كه حضرت مهدي(عج) به سيد دستور خواندن نافله، زيارت جامعه و زيارت عاشورا را مي دهد و پس از آن مي فرمايد: شما چرا نافله نمي خوانيد؟ نافله، نافله، نافله! شما چرا عاشورا نمي خوانيد؟ عاشورا، عاشورا، عاشورا! شما چرا جامعه نمي خوانيد؟ جامعه، جامعه، جامعه!

گريه و سرخي آسمان در روز عاشورا و هنگام ظهور حضرت مهدي(ع)
پديدار شدن سرخي در آسمان و گسترش آن در آفاق آسمان از نشانه هاي ظهور حضرت مهدي ياد شده است و اين از آثار و نشانه هاي خشم خدا بر زمينيان است كه نظير آن در روز عاشورا پس از شهادت امام حسين(ع) پديدار شد. ابوالعلاء در اين مورد مي گويد: بر افق آسمان، دو شاهد از خون مقدس علي(ع) و فرزندش موجود است. در روايتي آمده است: قائم قيام نمي كند، جز هنگامي كه چشم دنيا در آورده شود و سرخي آسمان پديد آيد كه آنها اشك هاي خونبار حاملان عرش است كه براي مردم زمين از چشم آسمان مي بارد.


زراره از حضرت صادق(ع) روايت مي كند: آن حضرت فرمود: آسمان بر حسين(ع) چهل روز خون گريست و زمين چهل روز گريه كرد تا اينكه سياه و تاريك شد و خورشيد چهل روز گريست و سرخ گشت و فرشتگان چهل روز گريستند و ....
شيخ ابوالقاسم جعفر بن قولويه به استناد از ابي عبدالله(ع) روايت كرده كه: هشام بن عبدالملك از خلفاي بني اميه سوي پدر من (امام محمدباقر(ع)) فرستاد و او را به شام برد و از ايشان سئوال كرد كه آن شبي كه حضرت علي(ع) كشته شد مردمي كه در آن شهر نبودند چگونه آگاه شدند بر قتل وي و به چه نشان دانستند؟ ( بلاد دور از كوفه پيش از آنكه چاپار و پيك بتواند خبر رساند) امام محمدباقر(ع) فرمود: چون آن شب كه اميرالمومنين حضرت علي(ع) شهيد شد هيچ سنگ از زمين برنداشتند مگر زير آن خون تازه بود و آن شب كه حسين بن علي(ع) شهيد شد همان علامت پديدار گشت.


شيخ ابوالقاسم جعفربن قولويه قمي از زهروي روايت كرده است كه: چون حسين بن علي(ع) كشته شد سنگي در بيت المقدس نماند مگر زير آن خون سرخ تازه يافتند.

خاك سپاري حضرت مهدي(عج) توسط امام حسين(ع) با هفت تكبير
امام صادق(ع) مي فرمايند: "چون معرفت و ايمان حضرت مهدي(عج) در دل هاي مردم استقرار يافت مرگ حضرت حجت(عج) فرامي رسد. پس حضرت امام حسين(ع) متولي غسل و كفن و حنوط و دفن ايشان خواهد شد و هرگز غير از وصي، وصي را تجهيز و آماده خاك سپاري نمي كند."


با هفت تكبير بر جنازه حضرت علي(ع) نماز خواندند و اين عمل پس از ايشان، فقط بر جنازه حضرت مهدي(عج) جايز است اميرالمومنين(ع) بر امام حسن(ع) وصيت كرد كه "پس ازكفن و حنوط و بردن تا موضع قبر شريف، بر من نماز كن و هفت تكبير بگو. بدان كه اين عمل براي احدي غير از من، حلال نيست، مگر بر حضرت قائم(عج) كه اسم او مهدي و از فرزندان برادر تو ، حسين است."

عاشورا روز ظهور حضرت مهدي(عج)
امام باقر(ع) مي فرمايند: "گويا قائم را مي بينم كه روز عاشورا، روز شنبه، بين ركن و مقام ايستاده و جبرائيل پيش روي او ندا مي كند."
امام صادق(ع) نيز فرمود: "قائم در شب بيست و سوم ماه رمضان به نامش ندا مي شود و در روز عاشورا، روزي كه حسين بن علي در آن كشته شد، قيام خواهد كرد."

روز عاشورا و ياد كردن حضرت مهدي(عج)
امام باقر(ع) مي فرمايد: يكديگر را در روز عاشورا اين گونه تعزيت دهيد.
خداوند اجر ما و شما را در مصيبت حسين(ع) بزرگ گرداند و ما و شما را، از كساني قرار دهد كه به همراه ولي اش، امام مهدي از آل محمد(ص)، طلب خون آن حضرت كرده، به خون خواهي او برخيزيم.

روز عاشورا و عزاداري حضرت مهدي(عج) براي امام حسين(ع)
خود حضرت مهدي(ع) نيز در زنده نگه داشتن ياد عاشورا مي كوشد، گواه آن داستان علامه بحرالعلوم است كه با آن كهولت سن و موقعيت علمي و اجتماعي، در صف سينه زنان امام حسين(ع) با وضعيتي خاص ظاهر مي شود و وقتي از او مي پرسند چرا چنين عزاداري مي كنيد؟ مي فرمايد: با رسيدن به دسته سوگواران چشمم به امام عصر حضرت مهدي(عج) افتاد و ديدم آن حضرت با سر و پاي برهنه در ميان انبوه عزاداران، در سوگ پدرش امام حسين(ع) با چشماني اشك بار به سر و سينه مي زند؛ به همين جهت قرار از كفم رفت و چنين به سوگواري پرداختم .

نقش زنان در هر دو قيام امام حسين(ع) و حضرت مهدي(عج)
نقش زنان، در هيچ حركتي از حركت هاي اسلامي و شيعي - از صدر اسلام تاكنون - به اهميت و برجستگي نقش زن در قيام "عاشورا" نبوده است. "عاشورا" تنها صحنه اي است كه در آن "زن"، در متن قراردارد و نه حاشيه و نقش زن شيعي در آن، پررنگ و پرحضور است و شايد يكي از رمزهاي جاودانگي آن همين باشد. نقش "زينب"، اين شيرزن دريا دل كربلا و همسر و دختران امام حسين(ع)- به عنوان پيام آوران واقعه عاشورا، از جايگاه خاصي برخوردار است.


مرحوم حاج شيخ ملاسلطان علي تبريزي - كه ازجمله عابدان و زاهدان بود - در عالم رؤيا خدمت امام زمان(ع) رسيد و عرض كرد: آيا اينكه فرموديد: "فلاندبنك صباحا و مساء و لابكين لك بدل الدموع دما" صحيح است؟


فرمود: آري، صحيح، عرض كردم: آن كدام مصيبت است كه به جاي اشك، خون گريه مي كرديد؟ آيا مصيبت حضرت علي اكبر است؟ حضرت فرمود: اگر علي اكبر هم بود، در اين مصيبت خون مي گريست . - آيا مصيبت حضرت عباس است؟ - اگر عباس هم بود، در اين مصيبت خون مي گريست. - آيا مصيبت حضرت سيدالشهدا(ع) است؟ - اگر سيدالشهدا(ع) هم بود، در اين مصيبت خون مي گريست. - پس كدام مصيبت است؟ فرمودند : مصيبت اسيري زينب به همين خاطر است كه فرموده اند: كربلا در كربلا مي ماند اگر زينب نبود.

سازش ناپذيري امام حسين(ع) و حضرت مهدي(عج)
امام حسين(ع) در رد درخواست يزيد بر بيعت، با قاطعيت مي گويد: "مثلي لايبايع مثله" حضرت مهدي(ع) نيز با هيچ كس سر سازش ندارد. امام باقر و صادق(ع) مي فرمايند: "ليس شانه الا السيف، او فقط شمشير را مي شناسد"، "يقتل اعداء الله حتي يرضي الله" دشمنان خدا را مي كشد تا خدا راضي گردد.

طلب ياري امام حسين(ع) و حضرت مهدي(عج)

فرياد استنصار مهدي(ع)، نيز همواره بلند است. آيا كسي هست كه مهدي آل محمد را ياري كند؟ آيا كسي هست عشق مرا در دل ها زنده كند؟ و انسان هاي بريده از مرا، با من پيوند زند؟


مي گويند با شنيدن فرياد "هل من ناصر حسيني"، گهواره علي اصغر تكان خورد! آيا با شنيدن "هل من ناصر مهدوي" نيز، دلي هست كه بلرزد و با امامش عهد و پيماني ببندد و به كمك او برخيزد؟ آن هم در اين عصر وانفسا؟


او در روز ظهور خود به ديوار كعبه تكيه داده بانگ برمي دارد: "اي مردم! ما از خداوند ياري مي جوييم. هركه مي خواهد ما را اجابت كند. . . از شما مي خواهم كه به حق خدا و به حق رسول خدا و به حق خودم بر شما - كه حق قرابت رسول الله(ص) است- ما را كمك كنيد و كساني را كه به ما ظلم مي كنند، از ما بازداريد كه ما را ترسانده و بر ما ظلم كرده اند. از شهر و فرزندانمان جدا كرده، بر ما ستم روا داشتند و شوريدند. اهل باطل حقمان را گرفته، بر ما افترا بستند خدا را درباره ما در نظر آوريد! ما را تنها نگذاشته، خوارمان نكنيد. ياريمان كنيد كه خداوند شما را ياري مي كند.
علاوه بر موارد مذكور در القاب "ثارالله"، "وتر الموتور" و "طريدالشريد" هر دو شريكند.


با فضيلت ترين اعمال شب ولادت حضرت مهدي(عج) زيارت امام حسين(ع) است


شب قدر كه شب امام زمان(عج) است و ملائكه و روح بر او وارد مي شوند و تقدير و مقدرات يك سال را نزد ولي مطلق مي آورند يكي از اعمال آن زيارت امام حسين(ع) است.
منبع :باشگاه خبرنگاران

ايران مطلب*


 
برچسب‌ها:


نویسنده: احمد

امام زمان (عج) منتقم خون سيد الشهدا (ع)

بررودکریز...
ما را در سایت بررودکریز دنبال می کنید

برچسب : امام زمان (عج) منتقم خون سيد الشهدا (ع), , نویسنده : Ahmad barrud بازدید : 295 تاريخ : چهارشنبه 28 مهر 1395 ساعت: 12:51